2017. július 14., péntek

Változás a közétkeztetésben

Tisztelt Szülők! 

2017. júliusától a martonvásári HPM Plus kft veszi át a köz-, szociális- és lakossági étkeztetést Válon. Az ételszállítás módja és személye nem változik. 

ÉTKEZÉSEK LEMONDÁSÁÉRT ÉS SZÁMLÁZÁSÉRT FELELŐS: Schumy Anikó 
Étkezések lemondása, felrendelése telefonon vagy e-mailben a tárgynapot megelőző 7:00 - 11:00 -ig. 

SMS-ben, illetve hangpostára történő lemondásokat, felrendeléseket nem fogadunk el! 
Telefonszám: 06-30-558-29-16 (hétköznaponként 7 00 - 1100 -ig.) E-mail: hpmpluskft@gmail.com Web: https://hpmplus.qb.hu 
TÉRÍTÉSI DÍJAK 
Óvodás Tízórai 79,- Ft/fő/nap Ebéd 418,- Ft/fő/nap Uzsonna 68,- Ft/fő/nap Összesen 565,- Ft/fő/nap Iskolás Tízórai 86,- Ft/fő/nap Ebéd 450,- Ft/fő/nap Uzsonna 81,- Ft/fő/nap Összesen 617,- Ft/fő/nap 

A térítési díjak összegét általunk kiküldött fizetési értesítőn kapják meg, melyen feltüntetjük a fizetési határidőt is. A speciális táplálkozási igényű gyermekek étkezési díja azonos a fent leírtakkal. 

TÉRÍTÉSI DÍJAK BEFIZETÉSE 
1. Átutalással: Havi egyenlegét átutalással rendezheti. Számlaszámunk: OTP Bank - 11705008-20503086
2. Webes felületen: a https://hpmplus.qb.hu egyéni kód igénylésével, bankkártyával is kiegyenlítheti számláját. 
Egyéni kód igénylése telefonon vagy e-mailben lehetséges. 
3. Személyesen: minden hónap 10.-e körül az étteremben is befizethető kolléganőnknél a térítési díj. A pontos dátumokról hamarosan értesítjük Önöket, illetve a HPM Plus kft – Közétkeztetés Facebook oldalán is meghirdetésre kerül. 
Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy a kijelölt napokon kívül, személyes befizetésre nincs lehetőség. Az étteremben dolgozó kolléganőinknél a befizetés nem lehetséges.

SZAKORVOSI IGAZOLÁS SZÜKSÉGESSÉGE TÁPLÁLÉKALLERGIA ÉS INTOLERANCIA ESETÉN

A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet szerint: 
„15. § (1) A fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben, személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátást, gyermekvédelmi szakellátást, illetve szociális szakosított ellátást nyújtó intézményben, valamint a nevelési-oktatási intézményben minden, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának megfelelő diétás étrendet kell biztosítani a (2)–(5) bekezdésben, valamint a 16. § (5) és (6) bekezdésében foglaltak betartásával.” 
Ezen rendelet nem határozza meg pontosan, hogy mely szakorvosi igazolásokat lehet elfogadni, ugyanakkor: A magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról szóló 5/2003. (II. 19.) ESZCSM rendelet 2.sz. melléklete szerint a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegséget vagy fogyatékosságot megállapító igazolás kiadására jogosult szakorvosok a következők: 
 endokrinológus szakorvos, 
 gyermek gasztroenterológus szakorvos, 
 gyermekpulmonológus szakorvos, 
 gyermekneurológus szakorvos (ha a betegnek neurológiai tünetei is vannak), 
 csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos allergológiai és klinikai immunológiai ráépített szakképesítéssel táplálék allergia esetén. 

Tehát, a rendelet szerint minden közétkeztető köteles a szakorvos által igazolt diétás étrendet biztosítani. Ezen felül azonban a közétkeztető felelőssége arról dönteni, hogy nem a szakorvos által jelzett diétás igény kiszolgálását fel kívánja-e vállalni. 

Cégünk megítélése szerint az egyes diétás igényekről, allergiás megbetegedésekről egy szakorvos képes megfelelő vizsgálatokkal pontos diagnózist felállítani. Minden, a szakorvosok diagnosztikai módszerei hiányában megállapított, vagy vélelmezett allergia, az adott élelmiszer eliminálásán keresztül hiánybetegségek kialakulásához vezethet. Ennek ódiumát, felelős közétkeztetőként, cégünk nem kívánja magára vállalni. 

Ennél fogva a diétás igények kiszolgálásának szükséges és elégséges feltételeként a szakorvosi igazolás meglétét továbbra is fenntartja, egy évnél nem régebbi orvosi dokumentummal. Kérem, hogy gyermeke allergiás megbetegedésének diagnosztizálására keressen fel megfelelő szakorvost. Az általa kiállított igazolás megléte esetén örömünkre szolgálna, ha gyermeke elégedett fogyasztóink népes táborát bővítené.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.